DRUGI PUT U DVA TJEDNA

Opet plivao centar Štrigove: ‘Najviše su krivi zemljoposjednici’

Problem poplavljenosti Štrigove sve je veći i aktualniji i mi ga nastojimo riješiti, međutim sami to ne možemo, kao i kada su u pitanju brojna klizišta, rekao je zamjenik načelnika Općine Damir Kovačić

Nema mira u Štrigovi, međimurskoj prijestolnici vina kada počinju padati snažnije kiše, a tako je bilo i danas poslijepodne kada je ‘ploha’ zahvatila okolne brijegove, a voda se silovito spustila u samo središte naselja. Ovo je u samo dva tjedna druga poplava pa je ljudstvo zabrinuto o sigurnosti svoje imovine i drugih dobara.

Zamjenik načelnika Općine Štrigova Damir Kovačić, večeras u 20 sati nam je rekao: – Ovog trenutka pripadnici DVD-a Štrigova i zaposlenika Hrvatskih cesta peru kolnik nakon što su otklonili blato i kamenje (šljunak) koje je voda strelovitom brzinom i snagom donijela s vrhova Banfija. Problem poplavljenosti Štrigove sve je veći i aktualniji i mi ga nastojimo riješiti, međutim sami to ne možemo, kao i kada su u pitanju brojna klizišta, rekao je.

Dodao je i kako su se promijenile vremenske situacije i one izazivaju, kako u svijetu, tako i kod nas sve veće nevolje, no ipak krivcem smatra nekog drugog.

– Kod nas su glavni krivci zemljoposjednici. Kod obrađivanja svojih zemljišta ne mare za okoliš nego samo za svoje te usitnjavajući zemlju i zatrpavajuće jarke omogućuju bujicama da sa sobom vodu odnose preko svih dosadašnjih zapreka, ravno u nizine. Postojeći kanali i šahtovi sve to ne mogu podnijeti i tako nastaje problem za središte Štrigove, a ima onih koji nas, općinske čelnike krive što stvari ne rješavamo. S načelnikom Općine Stanislavom Rebernikom danas smo odlučili sazvati hitan sastanak s odgovornim i nadležnim osobama u Hrvatskim cestama, kako bismo zajednički, jer ova cesta je državna, riješili zauvijek problem poplava, koje uglavnom dolaze u rano ljetno i jesenje vrijeme, kaže Kovačić.

​Za kraj je pozvao zemljoposjednike i sve druge ljude da budu obazriviji prema okolišu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije