ODVOZILI 280 KILOMETARA

U spomen svim braniteljima: Biciklima od Preloga do Vukovara

Ove godine skupilo se 16 biciklista iz udruge te dva policijska službenika u svojstvu pratnje

Udruga Laganini iz Preloga već šestu godinu zaredom povodom Dana državnosti u sklopu projekta Biciklom za Vukovar organizira vožnju biciklom do grada heroja. Vozi se u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima u obrani grada.

Ove godine skupilo se 16 biciklista iz udruge te dva policijska službenika u svojstvu pratnje. Vrijeme je bilo na njihovoj strani, kao stvoreno za bicikliranje – jutra malo svježija, a po danu temperatura nije prelazila 25 stupnjeva.

Vozili su u dvije etape. Prva je vožnja do Orahovice gdje su prenoćili, a druga od Orahovice do Vukovara što zajedno iznosi 280 kilometara. Drugi dan, već po običaju, priključili su se članovi i simpatizeri udruge koji stižu autobusom, tako da ih je ove godine sve skupa bilo četrdesetak.

Na Trpinjskoj cesti kod spomen ploče za poginule policajce Policijske uprave varaždinske i međimurske zapalili su svijeće te obišli Ovčaru i Groblje hrvatskih branitelja uz odavanje počasti i paljenja svijeća.

Njihov projekt svesrdno uvijek potpomaže grad Prelog kao glavni pokrovitelj, a ove godine su se priključili: Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca, Proizvodnja PG d.o.o. iz Preloga, LPT Prelog, Gradska kavana Lovac iz Preloga i Beciklin Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije