NAKON PROSVJEDA

Međimurska policija neće kažnjavati vozače koji su zaustavili vozila

Za razliku od prvog zastoja kojem su se priključili mnogi vozači, ovaj put je policija na križanjima i rotorima budno pratila što se događa

Drugi po redu prosvjed vozača motornih vozila, ‘Ugasi motor’, potaknut cijenom goriva, organiziran je jučer, 20. lipnja, diljem Hrvatske, pa tako i u Međimurju.

>>> Međimurska policija na križanjima i rotorima spriječila prosvjed, ljudi zbog straha od kazni nisu gasili automobile
>>>> I u Prelogu neuspjeli prosvjed zbog visokih cijena goriva, ide se na Markov trg u Zagreb i traže smanjenje cijene na 7,99 kuna za litru

Iako je to trebao biti masovniji prosvjed od prvog, održanog 15. lipnja, to se nije ostvarilo. Možda je razlog to što je PU međiumurska najavila da će postupati prema prekršiteljima.

– Policijski službenici pratit će stanje na terenu te postupati prema prekršiteljima koji će na prometnici inicirati zaustavljanje vozila i time ugroziti druge sudionike u prometu ili predstavljati smetnju za normalno odvijanje prometa – istaknuli su prije jučerašnjeg prosvjeda, a tako su i postupali.

Za razliku od prvog zastoja kojem su se priključili mnogi vozači, ovaj put je policija na križanjima i rotorima budno pratila što se događa. U Čakovcu nije bilo zastoja u prometu, pa možemo slobodno reći kako je međimurska policija spriječila prosvjed. Ni u Prelogu nije bilo puno bolje. Mali broj građana je odlučio stati i ugasiti auto.

Kako doznajemo iz policije, vozač osobnog automobila koji je zasutavio vozilo na cesti između Savske Vesi i Totovca dobit će samo pismeno upozorenje zbog toga jer nije bio prijavljen prosvjed. Usmeno upozorenja dobili su vozači u Prelogu jer je tamo prosvjed bio prijavljen, a oni su se na zamolbu policije vrlo brzo maknuli svoja vozila s ceste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije