DOČEK LJETA NA MAĐERKINOM BREGU

Događaj kojeg samo Bog i priroda čovjeku mogu podariti

Kako je danas blagdan svetog Alojzija Gonzage, zaštitnika i prijatelja mladih, upravo su oni bili obilježje današnjeg jutra ranog i jedrog na Mađerki

Vrlo je teško pronaći riječi za opisati današnji solisticij-doček početka kalendarskog ljeta 21. lipnja 2018., stoga i fotografijama prepuštamo da opišu što se sve zbivalo na Mađerkinom bregu nešto prije 5 sati, kada se užarena i zlatna kugla počela uzdizati na istoku kugle zemaljske, njegovom dijelu Hortus Croatiae.

Kako je danas blagdan svetog Alojzija Gonzage, zaštitnika i prijatelja mladih, upravo su oni bili obilježje današnjeg jutra ranog i jedrog na Mađerki. Samo se mladost tako može spojiti s prirodnim ljepotama i stoga je njihova ugoda već sada poziva za solisticij 2019. Ali, kako se to i šika, danas su uranili i općinski načelnik Stanislav Rebernik, prvi operater općinske urističke zajednice Josip Mikec, bilo je tu ljudi iz drugih krajeva s uvijek nazočnim na lijepim događanjima i najboljim oldtimerašom našeg kraja Dragutinom Barlekom, izazovu nije odoljela niti Ivana Živčec Knez, direktorica TZ Općine Sveti Martin na Muri, Rudi Grula, operater TZ Međimurske županije i mnogi drugi.

Kako bi božanstvenost bila potpuna sa svojim extra vinima bio je tu i sve častio Bojan Štampar, osoba koja vrlo dobro zna što je Mađerkin breg i za sunce i za uživanje i najviše za grožđe iz kojeg nastaju vrhunske vinske kapljice. Stoga je vinom i pjenušcem, simbolom ovog dijela najljepše naše Domovine, nazdravljeno novom ljetu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije