FOTO Udruga studenata Međimurja: 50-ak studenata na vikendu u Međimurju

Udruga studenata Međimurja tijekom svibnja povela je 50-ak studenata na vikend u Međimurje, kako bi upoznali ljepotu, kulturu i običaje naše županije.

Put su započeli posjetom 4. sajmu žena poduzetnica, održanom u zgradi Scheier u Čakovcu. Tamo su studenti imali prilike upoznati uspješne Međimurke koje su se upustile u vlastiti posao te degustirati i kupiti njihove proizvode.

Zatim su obišli centar grada i susreli se s međimurskim županom Matijom Posavcem koji im je poželio dobrodošlicu te studentima predstavio grad Čakovec i cijelu županiju.

Posjetili su i prvu međimursku craft-pivovaru – Međimurski Lepi Dečki. Vlasnik pivovare Danijel Radek poveo ih je u obilazak postrojenja i spremno odgovorio na sva pitanja. Posjet su nastavili ručkom u Starom Hrastu te potom krenuli put Gornjeg Međimurja.

Prije odlaska u Štrigovu, stali su na Mađerkinom bregu s kojeg se pruža prekrasan pogled na Međimurje, ali i Sloveniju, Austriju, Mađarsku… Vidik su iskoristili za fotkanje i uputili se na Urbanovo, festival na kojem su uživali u gastronomskim i enološkim specijalitetima raskošnog međimurskog kraja.

Nakon posjeta Štrigovi, studenti su se nastavili družiti i odlično zabavljati u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin i Puba Potkova.

Nedjelja je započela zajedničkim međimurskim doručkom, a zatim relaksacijom i kupanjem u Termama Sveti Martin. Svoj izlet studenti su zaokružili posjetom Farmi jelena i muflona Perhoč u Jurovčaku.

Nakon hranjenja te slikanja s jelenima i divljim svinjama, popili su kavu u Čakovcu i krenuli natrag prema Zagrebu.

Studenti su se vratili u Zagreb puni novih doživljaja, a Udruga studenata Međimurja se nada da im je dvodnevno upoznavanje naše kulture, prirode, povijesti i gastronomije probudilo želju da se što prije vrate u naš čarobni kraj između Mure i Drave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije