PJEVAČKI zbor Sv. Juraj na Bregu gostovao u Ljubljani

Na poziv prijateljskog pjevačkog zbora KUD-a SCT Ljubljana Pjevčki zbor Sveti Juraj na Bregu uputio se u utorak 26. svibnja u Ljubljanu. Krećući u jutarnjim satima prema odredištu osjećala se vesela atmosfera koja je prevladavala cijelog dana sve do povratka kućama. Oko 10 sati prije podne dočekali su ih domaćini, Nada Šimunković, koja je organizatorica i poveznica zborova te predsjednik KUD-a SCT Andrej Kerin.



Nakon dobrodošlice krenulo se u razgledavanje Ljubljane i posjet njihovom muzeju te zajednički ručak i slobodno poslijepodne do tonske probe u dvorani župe u Podutiku, gdje je i održan samostalni koncert u 18 sati.



Pripremajući se dulje vrijeme za takav nastup, želja je bila da raznolikošću programa zainteresiraju slušateljstvo za različitost izvođenja višeglasnih sakralnih i svjetovnih skladbi što su i uspjeli. U programu je sudjelovao ženski dio zbora, muška vokalna skupina i cijeli mješoviti zbor.



Šećer koncerta bile su tri skladbe izvedene na saksofonu u interpretaciji Hane Perko i pratnji prof. Jelene Horvat. Nakon vrlo uspješnog koncerta nastavljeno je druženje s pjevačima SCT Ljubljana do kretanja prema Međimurju u kasnim večernjim satima. Samo zajedništvo i suradnja mladih i starijih članova zbora može pridonijeti uspjehu kakav su i očekivali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije