FOTO Idilična procesija predvođena prvopričesnicima u Murskom Središću

Vjernici Župe Mursko Središće vrlo svečano su danas proslavili blagdan Tijelovo sudjelujući na Svetoj misi koju je služio domaći župnik velečasni Tomislav Antekolović, a potom i u svečanoj procesiji od župne crkve, do kapelice na Šetnici uz Muru, postaje u Gradskoj lučici, poklonca Ivana Nepomuka u Gradskom parku i povratku u crkvu.

Uistinu lijepo, idilično, gotovo novozavjetno izgledala je procesija koju su takvom u prvom redu činili ovogodišnji prvopričesnici u snježno bijelim haljinama i s košaricama latica ruža mirisnih.

Tijelovsko nebo nosili su članovi DVD-a Mursko Središće, župni barjak nosio je gradonačelnik Dražen Srpak, državnu trobojnicu Stjepan Novak Pišta, a bratovštinsku Marijan Kontrec.

U slavlju su sudjelovale članice Društva žena predvođene svojom predsjednicom Nadom Turk, Gradski puhački orkestar pod vodstvom maestra profesora Petra Novaka, a na završetku mnogi hoditelji procesije zadržali su se na druženju pod lipom kod župne crkve, završivši tako jednu od najljepših, a moguće i najljepšu Tijelovsku svečanost središćanske ne velike, ali časne župne zajednice.

Ogroman doprinos uspješnosti i ljepoti misnog slavlja i procesije dali su zvonari Božena i Krešo Levačić te obitelji prvih kuća u Ulici Matije Gupca, Kovačić i Čavničar, kao i članovi Župnog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije