OPĆINA MALA SUBOTICA potpisala tri Ugovora o sufinanciranju Projekata

Načelnik Općine Mala Subotica, Valentino Škvorc, potpisao je, u četvrtak 24. svibnja, Ugovor o financiranju za operaciju 7.4.1., Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svečano potpisivanje ugovora bilo je upriličeno u hotelu Sheraton u Zagrebu, a potpisivanje su uveličali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Zahtjev za potporu ocijenjen je pozitivno te je utvrđen najviši iznos potpore koji iznosi 4.380.427,19 kuna za Projekt Rekonstrukcije i izgradnje Dječjeg vrtića ‘Potočnica’ Mala Subotica i za koji je Općina Mala Subotica raspisala javnu nabavu.

Za vrijeme same rekonstrukcije polaznici Dječjeg vrtića bit će smješteni u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Treba naglasiti još da je u mjeri 7.4.1, Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu za 102 projekta, sveukupne vrijednosti 528 milijuna HRK, bila dodijeljena potpora u iznosu od 470 milijuna HRK.

Međimurska županija imala je, zajedno s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, najveći broj projekata. Dodijeljena je potpora za sveukupno 10 projekata na području Međimurske županije.

S Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je 16. svibnja 2018. godine Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za Projekt energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području Općine Mala Subotica (bez državne ceste) procijenjene vrijednosti 1.681.875 s uključenim PDV-om.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije obvezuje se sufinancirati Projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 300.000 kuna.

Planirana je promjena javne rasvjete u svim naseljima Općine Mala Subotica zbog sve teže nabavke i sve lošije kvalitete postojećih žarulja. Razlika će se podmiriti iz proračuna Općine.

Dana 23. svibnja 2018.godine, potpisan je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije još jedan Ugovor o sufinanciranju Projekta, a to je ‘Izrada projektno-tehničke dokumentacije za Izgradnju objekta za dnevni boravak za starije osobe u Maloj Subotici’ procijenjene vrijednosti 245.950 kuna s uključenim PDV-om.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije obvezuje se sufinancirati Projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 100.000 kuna. Izgradnja dnevnog boravka za starije osobe planirana je na adresi Alojzije Stepinca 18 u Maloj Subotici, na lokaciji bivšeg Matičnog ureda.

Valja nadodati još da se čekaju rezultati natječaja za prijavljeni Projekt Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje Projekta jedinice lokalne samouprave za Poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini pomoću kojeg bi se nabavili strojevi za uređivanje javnih površina (traktor,ralica za snijeg, malčer, rasipač soli, prikolica, auto-prikolica i kosilica) ukupne vrijednosti 400.000 kuna, za koji je tražena potpora u iznosu od 240.000 kuna te za prijavljeni Projekt Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje izrade prostornih planova jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave u 2018. godini u kojem se traži sufinanciranje u iznosu od 53.750 kuna za izradu II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja romskog naselja Piškorovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije