MARIO NOVAK iz Vratišinca snimio fotku koja će putovati Hrvatskom

Hrvatska zajednica županija prije nešto više od dva mjeseca pokrenula je još jedno izdanje foto-natječaja pod nazivom ‘Volim svoju županiju’ s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija.

Svoje radove prijavilo je više od 1300 fotografa amatera i profesionalaca, a u njihovoj je aplikaciji zabilježen najveći odaziv dosad s čak 2835 prijavljenih fotografija.

Stručni žiri ove su godine činili Mateja Gošćiej iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije, Bernardo Pahor iz Karlovačke županije, prošlogodišnji pobjednik natječaja i počasni član žirija Alan Špiljak, dok je predsjednica žirija bila profesionalna fotografkinja Marija Milin.

Jedan od sudionika natječaja bio je međimurski fotograf Mario Novak iz Vratišinca koji je svoju fotografiju prijavio, kako kaže, sasvim neplanirano.

Prisjećajući se kako je baš njegova fotografija odabrana za predstavljanje Međimurske županije, Mariovo se lice ozarilo.

– Fotografiranje me privlačilo još od malih nogu, a 2007. godine postalo je moj glavni hobi. Ovaj je prizor Mađerkinog brega u magli zabilježen u prosincu pošle godine kad sam u šest ujutro odlučno krenuo preduhitriti izlazak sunca te iza objektiva proveo nešto više od dva sata. Stvarno nisam očekivao ovakav plasman, rekao je.

Fotografija iz njegova objektiva osvojila je izvrsno četvrto mjesto na foto-natječaju, a na otvorenju izložbe u Šibeniku 24. svibnja predstavila je našu županiju. Mađerkin breg u svitanju i magli obilazit će hrvatske županije u sklopu izložbe s ostalih 20 fotografija.

– Mađerkin breg lokacija je koja se trenutačno razvija i postaje sve poznatija turistička točka Međimurja, a ljepota prirode tamo je neopisiva. Uvijek sam smatrao da objektiv može zabilježiti ono što bi čovjeku možda golim okom promaknulo, a ujedno je to uhvaćen dio trenutka koji se više nikada neće ponoviti, dodao je Mario.

Čestitamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije