OBILJEŽAVANJE Dana plave vrpce u subotu, 26. svibnja

Oko 3000 ljudi u Hrvatskoj svake godine otkrije simptome karcinoma debelog crijeva. Upravo zbog navedenog podatka, članovi Županijske lige protiv raka Čakovec i kluba ILCO, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i drugim zdravstvenim ustanovama, dana 26. svibnja 2018. će na Trgu Republike od 10 do 12 sati obilježiti Dan plave vrpce.

Tom će prigodom građanima dijeliti cvjetove irisa, te ih pritom upoznati s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Također, dijelit će letke i druge promotivne materijale o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

U sklopu ove akcije, građani će na štandu moći kupiti i ulaznice za humanitarnu akciju ‘Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2018.’, a koja će se održati 1. lipnja 2018. u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kuna, a novac prikupljen akcijom će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige.

‘Pozivamo vas da se aktivno uključite u ovu akciju i svojim sudjelovanjem doprinesete njenom što boljem uspjehu te zahvaljujemo na vašem doprinosu borbi protiv raka u Međimurskoj županiji!’, rekla je Irena Šestak, tajnica Županijske lige protiv raka Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije