DV CVRČAK Projektni dan: Očuvanje i zaštita voda

U srijedu, 16. svibnja u DV Cvrčak, Područnom odjelu Stonoga, Novo Selo Rok, bilo je vrlo zabavno, radno i edukativno. Tog dana održan je Projektni dan vrtića s temom “Očuvanje i zaštita voda”.

Djeca, roditelji, odgojitelji, uzvanici i gosti aktivno su se uključili u radionice vezane uz tu temu. Tako je Udruga “ZEO-Nobilis” održala edukativno predavanje uz prezentaciju u koju su se svojim znanjem aktivno uključila djeca, dok su odgojiteljice pripremile radionice za sve sudionike.

Na radionicama se radilo filtriranje i očuvanje čistoće voda, upotreba vode u svakodnevnim životno praktičnim i radnim aktivnostima, izrada plakata, letaka, brošura i bedževa kojom će se potaknuti svijest šire društvene zajednice na važnost očuvanja i zaštitu voda, a ispred vrtića postavljeni su ribnjaci gdje će djeca moći usvajati nove spoznaje o vodi kao staništu biljnog i životinjskog svijeta.

Vrtić Stonoga nositelj je statusa Međunarodne eko škole te kao član Udruge Lijepa Naša i nosioc zelene zastave. Odgojiteljice Jagoda Srša, Maja Kozjak-Hladki, Saša Sanjković i Smiljana Nedeljko svojim zalaganjem, znanjem i kreativnošću nizom aktivnosti probuđuju kod djece svijest o važnosti očuvanja okoliša.

Djecu potiču da svoje znanje u svojim mogućnostima šire na svoje obitelji i širu društvenu zajednicu. Da bi u tome uspjeli podržavaju ih Grad Čakovec sa gradonačelnikom Stjepanom Kovačem koji je i prisustvovao projektnom danu, VMO Novo Selo Rok, GKP Čakom, Unimer i ZEO Nobilis.

Najvažnija je svesrdna pomoć ravnateljice Lidije Varošanec i pedagoginje Gordane Patarčec koja je i koordinator Eko škole Stonoge. Svakako su tu važni i roditelji bez kojih ne bi bili tako uspješni u realizaciji svojih aktivnosti te im od srca zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije