BOLNICA nabavila videogastroskop, djeca više ne moraju u Zagreb

U ponedjeljak, 14. svibnja službeno je obilježen završetak akcije nabavke Pedijatrijskog videogastroskopa za Odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

S početkom u 12 satisvečanosti na Odjelu pedijatrije nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić sa suradnicima, voditelj Odjela za pedijatriju Dejan Balažin sa suradnicima te drugi uzvišeni gosti.

Hvalevrijednoj akciji, koja je započela prije godinu i pol dana, priključili su se brojni stanovnici Međimurja i tako omogućili Odjelu pedijatrije vrijedan uređaj u iznosu od 330.000 kuna.

– Prikupljeno je 350.000 kuna od kojih će razlika biti uložena u sve što će biti potrebno za funkciju Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec kako bi pacijenti imali kvalitetnije liječenje i ugodniji boravak, kazao je Robert Grudić.

Od velike pomoći bili su i učenici Osnovne škole Nedelišće s ravnateljem Ivicom Paićem i Gimnazije Josipa Slaveskog Čakovec s ravnateljicom Teom Dragić Rundak koji su prepoznali vrijednost ove akcije te Udruga Veliko srce Malom srcu koja je u svrhu prikupljanja donacija organizirala humanitarna događanja.

– Svaka nova oprema koja pristigne u Županijsku bolnicu, zbog koje naši pacijenti više neće morati odlaziti u druge centre ili u Zagreb, smatram velikim uspjehom. To je ulaganje ujedno u naš zdravstveni sustav te brigu za najmlađe, rekao je Matija Posavec.

Nova oprema, financirana iz županijskog proračuna ili europskim projektima koji kreću u postupak realizacije, pristiže u gotovo svakom tjednu koji nas očekuje.

Predstavnica Udruge Veliko srce Malom srcu Gordana Prebeg zahvalila je svim donatorima i sudionicima u realizacije akcije bez kojih učinak ne bi bio jednak.

Zahvaljujući novom videogastroskopu najmlađima se više neće pružati ‘stari način’ pregleda već će se moći bezbolno obaviti na području Međimurske županije

– Uređaj je u funkciji i sutra se planira prva gastroskopija, dodao je Dejan Balažin te također zahvalio svim sudionicima akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije