VIDEO Omiljeni Kazo: U Hrvatsku ga doveo nogomet, u Međimurje ljubav

Kome on u Međimurju nije zapjevao na svadbi taj kao da se nije ni oženio. U Hrvatskoj omiljeni susjed, u Kamerunu autoritet i vođa

U Nedelišću stanuje pravi afrički poglavica. Iako udaljen od svojeg sela 7 tisuća kilometra, Kazo probleme svojih mještana rješava bez problema zahvaljujući modernim tehnologijama – putem društvenih mreža.

Radi kao varilac, ali kakav bi to Kamerunac bio da nema veze s nogometom pa mu je jedan od poslova i suđenje na utakmicama.

Kazo je jedini afrički poglavica u Hrvatskoj. Njegovo pleme u Kamerunu broji dvije do tri tisuće ljudi. Kazo priča čak četiri svjetska jezika. Hrvatski je, u 14 godina života gdje ga je doveo nogomet, izvrsno svladao. Djeca ga, kaže, stalno ispravljaju i tako uči.

Da je, kaže, ostao u Zagrebu ne bi izdržao. Tamo je bio poput ptice u kavezu. U Međimurju ima, kaže, sve što čovjeku treba.

“Šta se tiče djece oni su tu i tam dirali kožu kako bi provjerili ide li boja dolje. Osim toga je sve bilo normalno, nitko me nije vrijeđao”, kaže nam Casimir Rodriguez Nomo Nemi.

Klimu bi, da može, jedinu mijenjao. Omiljeno jelo osim međimurskih krumpira su pa kao i većini: “Ćevapi su idealni. To su stvari koje dole na primjer nismo imali. U našoj kulturi nema ćevapa”.

Na pitanje što mu se najviše sviđa u Hrvatskoj spremno odgovara-infrastruktura! Ali nismo u svemu bolji od Kamerunaca. Kaže kako se kod nas nakon svađe više nitko ni ne pozdravi i gleda u oči, a u Africi, kaže, za svaki problem pronađu rješenje

Uz ovakav stav nimalo ne čudi da je kezo poglavica svojeg sela. Pa makar od njega bio udaljen i 7000 kilometara.

Pogledajte zanimljivu priču iz Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije