TJEDNA PROGNOZA Sparno, promjenjivo i svježije vrijeme u Međimurju

Za prvi dan novog tjedna možemo najaviti puno oblaka, a povećava se i mogućnost za kišu i za pljuskove s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer. Vjetar većinom slab. U početku još uvijek toplo i pomalo sparno, ali se do kraja dana ipak očekuje sve niža temperatura.

Čini se da će nekoliko dana trajati takvo nestabilno vrijeme pa će i tijekom utorka biti dosta promjenjivo i varljivo vrijeme uz puno oblaka, a mjestimice su još mogući kratkotrajni pljuskovi ili kiša. Moguće da vidimo i nešto sunca, ali u kraćim intervalima. Osjetno će se rashladiti pa bi dnevna temperatura mogla biti oko 20 Celzijevih stupnjeva ili čak i malo ispod što je ipak svježije nego prethodnih dana.

Za srijedu je na vidiku malo povoljnije vrijeme. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a samo ponegdje još može biti malo kiše ili pljusak. Jutro prohladno, temperatura bi mogla pasti čak i malo ispod 10 Celzijevih stupnjeva, a danju malko toplije. Nije to još neki veliki pomak nabolje, ali ipak će se primijetiti malo povoljnije vrijeme prema sredini tjedna.

U četvrtak i petak nešto ljepše, djelomično sunčano i ugodno toplo, ali nestabilno. To znači da su i dalje mogući mjestimični kratkotrajni pljuskovi. Oni su vjerojatniji u popodnevnim ili večernjim satima u četvrtak. Nadajmo se da neće biti nevremena jer već smo ušli u topliji dio godine kad je i to moguće. Ako planirate aktivnosti na otvorenom budite spremni na moguć nalet kiše ili pljuska, osobito u četvrtak prema kraju dana. Ipak je bitno da temperatura ostaje prava proljetna pa bi poslijepodne mogla biti oko 22°C. Petak bi mogao proći suh ako bude sreće. Jutra ostaju friška.

Prema svemu sudeći vrijeme će za vikend biti promjenjivo. U subotu djelomično sunčano i ugodno toplo uz manju mogućnost za pokoji pljusak. U nedjelju opet više oblaka uz veću mogućnost za kišu ili pljuskove s grmljavinom. Moguća su i sunčana razdoblja. Vjerojatno će se dnevna temperatura opet sniziti za stupanj-dva u odnosu na subotnju.

I početak novog tjedna bi mogao donijeti pokoji pljusak. Nije neka velika kiša, ali rizik će postojati pa imaju to na umu.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 14.5.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije