VELIKO SLAVLJE U subotu Dan Praporčana, nebeskom zaštitniku poklonac

Općinu Selnica čini 10 naselja, a Praporčan je među njima mjesto koje se najbrže razvija, raste…, pak sve to njegovi žitelji žele proslaviti i s prijateljima se poradovati što im je selo, jednostavno lijepo.

Stoga ili zato, Mjesni odbor i žitelji naselja Praporčan u Općini i Župi Selnica na veliko se pripremaju proslaviti Dan Praporčana, svoj prvi praznik u novoizgrađenom Društvenom domu dogotovljenom krajem protekle godine uz veliku pomoć Međimurske županije, župana Matije Posavca i Općine Selnica.

Dan Praporčana bit će ove subote, 12. svibnja 2018. s početkom u 16 sati, kada će biti blagoslovljen kip Svetog Leopolda Bogdana Mandića, kojeg su žitelji izabrali za svog nebeskog zaštitnika i kojem podižu poklonac. A jednog dana moguće je da svetac dobije i svoje mjesto u kapelici koju žitelji žele izgraditi, ma kako malu, samo da bude u selu i da imaju svoje proščeje.

U 17 sati započinje kulturno-literalni program uz sudjelovanje ili nastup pjesnikinja Jagode Vičević i Nevenke Čuček te bake Verice, korisnice mjesnog staračkog doma. U glazbenom dijelu nastupit će Lara Škvorc i Viktorija Brezarić.

Potom slijedi zabava uz nastup Mirka Švende Žige te besplatnu okrijepu dar mještana i Općine Selnica čiji načelnik Ervin Vičević je uložio veliki trud u uređenje Praporčana, danas najbrže rastućeg naselja u ovoj općini, u kojemu on ima i svoju obitelj i svoj dom. Svi smo pozvani!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije