VIDEO I FOTO 250 motorista budilo žitelje gornjeg Međimurja

U Štrigovi je započela, još jedna, sada već tradicionalna, prvomajska budnica. U 5 sati kod zadružnog doma u Štrigovi skupilo se oko 250 motorista koji su uz snažne zvukove svojih motorkotača pošli buditi žitelje svih naselja u Općini Štrigova i bližoj okolici.

– Ova sada već tradicionalna prvomajska budnica nastala je prije nekoliko godina na inicijativu Aleksandra Karlovčeca i Ivice Filipovića, ljubitelja motora. Od tada je “motorna budilica” postala jedan od simbola prepoznatljivosti Štrigove, čime se sami žitelji jako ponose i sve već prerasta u jednu lijepu tradiciju. Svake godine okuplja se sve veći broj ljudi iz Općine, ali i šire kako bi na poseban način obilježili i proslavili 1. svibanj – Međunarodni praznik rada, rekao je Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova.

Nakon okupljanja, svoj put su nastavili prama Lapšini, Svetom Martinu na Muri, zatim u Jurovčaku kod obitelji Perhoč, nadalje u Gornjoj Dubravi i Preseki, a cilj i završetak motorističke budnice je u Svetom Urbanu kod Šajnovića koji se predviđa oko 10 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije