DAN ZA PLANET ZEMLJU DV Cvrčak: Uređenje okoliša za ugodniji boravak djece

Povodom Dana planete Zemlje u Dječjem vrtiću Cvrčak, područnom odjelu Stonoga Novo Selo Rok održana je radna akcija djece polaznika vrtića, njihovih obitelji i djelatnika vrtića.

Odgojiteljice Jagoda Srša, Smiljana Nedeljko, Saša Sanjković i Maja Kozjak-Hladki organizirale su radnu akciju uređenja vrtićkog okruženja za što ugodniji boravak djece u vrtiću u skladu s prirodom, pod nazivom “Dan za planet Zemlju”.

Tijekom radne akcije uređeno je vrtićko dvorište, igralište, zasađene sadnice dunje i bora. Zasadile su se i obojale cvjetne gredice od otpadnih guma, uredio, zasijao i zasadio povrtnjak.

Djeca, obitelji i odgojitelji zajedničkim su radom dali mali doprinos za planet Zemlju. Zajednička radna akcija samo je jedna u nizu eko aktivnosti koje se provode u vrtiću Stonoga s ciljem jačanja svijesti djece, roditelja, lokalne zajednice o važnosti potrebe očuvanja zdravog okoliša.

– Dan planeta Zemlje nije samo jedan dan, već bi trebao biti svaki dan u godini. Zajedno moramo brinuti o njoj, jer Zemlja je naš zajednički dom, poruka je kojom pozivaju da se svi aktivno brinemo o ‘zdravlju’ planeta Zemlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije