Globe grupa II. OŠ Čakovec i DV Cvrčak obilježili Svjetski dan šuma

U Dječjem vrtiću Cvrčak obilježen je prvi dan proljeća i Svjetski dan zaštite šuma. Tom prigodom vrtić su posjetili učenice Globe programa II. osnovne škole Čakovec.

Učenice Globe programa Tena Novak, Lucija Mikulić, Rea Perić (6.a) i Elena Augustić (6.b) održale su radionicu Sretna šuma za djecu skupine VI. a – Bubice (voditeljice Robertina Brica i Roberta Taradi). Edukacijskom igrom djeca su naučila sortiranje smeća i važnost očuvanja šuma na Zemlji. Glumom, pjesmom i igrom potakle su djecu na aktivno sudjelovanje u radionici, koju je pripremila Biljana Forgač, voditeljica Globe programa II. OŠ Čakovec.

U uvodnom dijelu djeci je prezentirana “bolesna”, onečišćena šuma. Djeca su šumu “očistila” od stakla, starog papira i baterija te od plastike. Igrom uz aplikacije djeca su posadila mlada, zelena stabla i pomogla šumskim životinjama da se vrate u šumu. Naučili su zašto su šume značajne za naš planet. Pjesmom Kad se male ruke slože obilježili su timski rad i napor te zaključili daje šuma sada sretna.

U završnom dijelu prezentirane su eko poruke: Čuvajmo naše šume, Šuma nam daje kisik koji udišemo i Čuvajmo šume od smeća i vatre.

Radionicom su naši najmlađi sugrađani uključeni u program održivog razvoja i razvijanja eko svijesti koja nam je svima potrebna da bi pomogli očuvati naše šume.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije