POHVALNO Krešimir Damiš izradio aplikaciju pregleda hidranata

Vatrogasci su dobrovoljni ljudi koji svoje slobodno vrijeme posvećuju ovom humanom pozivu i pomaganju ljudima. Oni u principu svi negdje rade i neki zarađuju za život na nekom potpuno drugačijem poslu nego je vatrogasni.

Predstavljamo dobrovoljnog vatrogasca Krešimira Damiša iz DVD-a Mačkovec koji je napravio aplikaciju namijenjenu dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima, a radi se o hidrantskoj karti, javljaju Vatrogasci Međimurja.

Krešimir je dobrovoljni vatrogasac dugih 20 godina, a svoj posao je pretvorio u jednu humanu gestu i izradu aplikacije koja je zapravo posljedica onoga čime se bavi i onoga što ga interesira.

Aplikacija je dostupna na Android platformi pod nazivom “Hidrantska karta” i moguće je skinuti potpuno besplatno na mobitel!

Aplikacija je terenskog karatera i prvenstveno će služiti dobrovoljnim vatrogascima koji u svakom trenutku mogu pogledati točnu lokaciju hidranta, je li on podzemni ili nadzemni te mogu mijenjati i pisati nedostatke o svakom hidrantu zasebno. Za pohranjivanje podataka koristi se besplatni hosting na kojem je MySQL baza podataka te je potrebno se prijaviti u sustav.

Pojedina vatrogasna društva već koriste aplikaciju, a u skoroj budućnosti se programer ove aplikacije nada da će biti nezaobilazni dio svih vatrogasnih društava, jer više-manje svi članovi imaju “pametne” telefone i preko njih nam je cijeli svijet na dlanu.

Uz njih, aplikaciju mogu koristiti i druge žurne službe i institucije, a tu svakako spadaju i Medimurske i Hrvatske vode. Bravo za Krešimira koji je dokazao da je moguće spojiti ugodno s korisnim.

Više pogledajte na portalu Vatrogasci Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije