FOTO Brojni šetači na središćanskoj ‘špici’ subotom

Mursko Središće iz dana u dan postaje mjesto u kojem je ugodno boraviti, kupovati, živjeti i nadasve se pokazati u javnosti, među dragim ljudima i znancima.

A upravo je subota dan kada je središćanska ‘špica’ prigoda za pokazati se, a usput i obaviti koji potreban posao. Današnja subota je u Murskom Središću skoro pak bajkovita, jer pomiješani su, naravno skladno i prirodno, toplina sunca, drhtaji vjetra s Karpatskog Gorja i Alpi i miris svekolikog cvijeća.

Središćanska ‘špica’ ili mjesto za pokazati je dio kod Gradske uprave, Dragecovog Arta i Mlinkinog zdanja. Danas među brojnim šetačima, sretosmo prvog čovjeka grada koji je vrata Hrvatske, Dražena Srpaka sa svojom suprugom, uvijek raspoloženu Branku Premuša, prvi središćanski reket Josipa Šajnovića s majkom Veronikom, mnoge druge i na kraju Đanina Kutnjaka, fizički samoga, ali kako je kazao u srcu donosi sve lendavske Hrvate.

Hrvatice, kaže Đanino ne treba nositi, one rado same dođu u njasjeverniji hrvatski grad, na obali europske Mure, koja silovito hrli prema Dravi, te dalje Dunavu i tamo jednom moru, koje djelom miriše i na Mursko Središće, ovog trenutka uistinu optimističkom, lijepo i ugodnom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije