PROJEKT U MEĐIMURJU U planu video nadzor javnih mjesta

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 4. Sjednica Kolegij gradonačelnika i načelnika u Međimurju pod predsjedanjem načelnice općine Pribislavec Višnje Ivačić i načelnika općine Nedelišće Darka Danie.

Između ostalog, na Kolegiju se raspravljalo o projektu Video nadzora javnih mjesta. Kako je naglasio župan Matija Posavec, riječ je o inicijativi Policijske uprave Međimurske sa ciljem da zajedničkim projektom ustrojavanja video nadzora javnih površina u općinama i gradovima stvaramo suvremeni sustav sigurnosti u Međimurju.

Načelnik Uprave policije Kristijan Srpak objasnio je kako bi video nadzor omogućio visoku razinu sigurnosti imovine i ljudi, preventivno odvraćanje počinitelja protupravnih ponašanja ali i učinkovitijeg otkrivanja počinitelja kaznenih djela i prekršaja.

Također, ovo je i priprema za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor zbog čega će biti potreban nadzor ulaska i izlaska vozila i osoba. U PU Međimurskoj ustrojit će se radna skupina koja će provoditi projekt a koja ujedno izdaje i odobrenje za obavljanje poslova zaštite na javnim površinama.

Financijska sredstva za realizaciju projekta osigurat će se u vlastitim proračunima ili prijavom na projekte EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije