WHEELCHAIR SLALOM Projekt za promicanje sporta u invalidskim kolicima

Hrvatski paraolimpijski odbor partner je na projektu Wheelchair slalom (Wslalom), slalom za osobe u invalidskim kolicima, čiji nositelj je Sportski savez Katalonije za osobe s cerebralnom paralizom.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti djece i mladih s cerebralnom paralizom, promicanjem slalomskog sporta u invalidskim kolicima kao načinom povećanja njihovih fizičkih sposobnosti i psiholoških prednosti.

U četvrtak, 12. travnja u prostorijama Društva održan je sastanak s voditeljicom projekta Kristinom Družinec i zainteresiranim članovima udruge kako bi se dobile podrobnije informacije o projektu Wslalom.

Wslalom je sport dizajniran kao poligon od niza prepreka koje moraju preći osobe u invalidskim kolicima u što kraćem roku i sa što manje pogrešaka. Sport je otvoren za korisnike ručnih i električnih invalidskih kolica.

– Ukoliko postoje roditelji, djeca i mladi koji bi se rado uključili u projekt, pozivamo vas da se nam se javite kako bismo vas uputili voditeljici projekta, poručuju iz udruge DOSTI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije