DVIJE BITNE STVARI koje nikada ne smijete raditi s piletinom

Piletina je vrsta mesa s kojim moramo biti oprezni prilikom rukovanja. Naime, postoje dvije bitne stvari kod piletine. Prvo piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu hladnjaka i nikada je ne perite prije pripreme.

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih vrećica dođemo doma, meso stavimo na gornju policu hladnjaka, ali tu je potrebno biti oprezan. Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu vrećicu ili pak na donju policu.

Druga bitna stvar, prije nego piletinu krenete kuhati ili peći, ne perite je. Kada perete piletinu kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror. Pa stoga oprezno u kuhinji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije