VIDEO I FOTO Velik odaziv građana željnih znanja o zdravlju

>> Svjetski dan zdravlja obilježen u Čakovcu (Petak, 6.4.2018.)

U petak, 6. travnja na sunčano prijepodne u Čakovcu je obilježen Svjetski dan zdravlja. Mnogi su se okupili na Trgu Republike s ciljem promoviranja zdravog života.

Provedena je javno zdravstvena akcija pod nazivom ‘Zdravlje za sve – informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!’ koju su zajedno organizirali Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca, uz suorganizaciju Gradskog društva Crveni Križ Čakovec.

– Akciju provodimo od 2017. godine po cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji. Uvijek nastojimo raditi multisektorski uz sudjelovanje naših brojnih partnera. Primarni nam je cilj potaknuti ljude na kretanje, a počinjemo od najranije dobi, rekla je
Marina Payerl-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.



Svi sudionici javnosti su prezentirali krug obaveza kojima se bave, kako bi prolaznike educirali i informirali o zdravom stilu života.

– Ovom prilikom pripremili smo mjerenje tlaka, razine šećera u krvi, tjelesne mase, opsega struka kako bismo tako mogli procijeniti opasnost od pretilosti i ostalih bolesti, rekla je Renata Kutnjak Kiš, koordinatorica projekta “Živjeti zdravo” za Međimursku županiju.

U obilježavanju Svjetskog dana zdravlja uključila se i Hrvatska Gorska služba spašavanja.

– Naša svrha dolaska jest prezentacija preventive, sigurnosti, potražnih akcija i akcija spašavanja. S nama je i potražni pas Hubert koji prati zadnji trag nestale osobe, ispričala je
Lana Glad iz Gorske službe za spašavanje, stanica Čakovec.

Sudjelovala je i udruga djece oboljele od dijabetesa ‘Međimurski slatkiši’ te njihovi roditelji koji su uz podjelu promotivnih i edukativnih materijala predstavili svoje djelovanje.

U sklopu društva Crvenog križa u akciji su sudjelovali i učenici smjera medicinskih tehničara iz Srednje škole Čakovec.

– Za današnji smo dan pripremili radionice i aktivnosti gdje je jedna od njih mjerenje koncentracije i sposobnosti čovjeka u alkoholiziranom stanju. Cilj je prezentirati u kojoj je količini alkoholizirano stanje štetno za čovjekovo djelovanje, rekao je Luka Havaši, učenik Srednje škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije