JAVITE SE! Općina Goričan daje 20 tisuća kuna za uređenje nekretnine

Temeljem Odluke o mjerama poticanja uređenja nekretnina na području općine Goričan načelnik Mario Moharić objavio je javni poziv za dodjelu poticaja.

Općina Goričan dodjeljuje osobama koje imaju ili su imale prebivalište na području općine Goričan minimalno 10 godina bespovratna novčana sredstva za uređenje nekretnina koje su stečene kupnjom ili nasljeđivanjem na kojima je bio ili se nalazi stambeni objekat na području općine Goričan. Poticaj se dodijeljuje u visini od 20.000,00 kuna po korisniku.

Pravo na dodjelu poticaja mogu ostvariti podnositelji zahtjeva koji su: – mlađi od 40 godina, vlasnik nekretnine uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine od dana prijave za dodjelu poticaja, te da nema u svom vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekat pogodan za stanovanje, a nekretnina za koju se traži poticaj mora biti izgrađena prije 1980. godine.

Korisnik poticaja i njegova obitelj moraju u roku od 2 godine nakon odobrenja potpore prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji će poticaj biti odobren i mora zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene. Ukoliko se korisnik poticaja odluči na novogradnju mora u roku od 2 godine nakon odobrenja potpore ishoditi akt o građenju i započeti građenje, a nakon 6 godina nakon odobrenja potpore završiti građevinu te zajedno sa članovima uže obitelji prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta i zadržati ga neprekidno slijedećih 10 godina. Prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom ‘natječaj za dodjelu poticaja’ u Jedinstveni upravni odjel općine Goričan, trg sv. Leonarda 22, 40324 Goričan.

Prijavi je potrebno priložiti:
– presliku kupoprodajnog ugovora koji je ovjeren kod javnog bilježnika i prijavljen kod nadležne Porezne uprave ili presliku rješenja o nasljeđivanju – građevinsku dozvolu tj. važeći akt o gradnji ili dokaz da je pokrenut postupak legalizacije
– zemljišno knjižni izvadak za kupljenu nekretninu ili nekretninu koju je nasljedio ne stariji od 30 dana – Kopiju katastarskog plana za navedenu nekretninu
– izjavu podnositelja zahtjeva da nema stan, kuću ili kuću za odmor pogodnu za stanovanje
– potvrdu kojom se dokazuje da je vlasnik nekretnine ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba najmanje dvije godine od dana raspisivanja natječaja
– podatke o bankovnom računu korisnika poticaja.

Natječaj je otvoren do 20. travnja 2018.godine. Prijave po natječaju razmatra Povjerenstvo na temelju čijeg prijedloga načelnik donosi odluku o dodjeli poticaja. Sredstva će se dodjeljivati za nekretnine koje su kupljene isključivo od 2016.godine pa nadalje i to redoslijedom kupnje te u skladu sa mogućnostima proračuna Općine Goričan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije