GARDISTI uz Kristov grob u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu

Već tradicionalno gardisti Zrinske garde Čakovec će na Veliku subotu, 31. ožujka 2018., čuvati Kristov grob u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu. Gardisti će se kao čuvari Kristovog groba izmjenjivati od 8 do 15 sati.

Na taj će način kao čuvari Božjeg groba biti sudionici zbivanja svetog Vazmenog trodnevlja, posvjedočiti svoju vjeru te odati zahvalnost čakovečkim franjevcima, vjernicima i svim ostalim građanima za podršku i pomoć u djjelovanju Zrinske garde Čakovec.

Podsjećamo kako je hrvatski ban Nikola Zrinski VII. Čakovečki (rođen u Čakovcu 1. svibnja 1620., umro u Kuršanskom lugu 18. studenoga 1664.) osnovao franjevački samostan u Čakovcu 1659. godine. Vitraj u svetištu franjevačke i župne crkve svetog Nikole biskupa u Čakovcu prikazuje Zrinskog i franjevce.

U znak zahvalnosti za suradnju i pomoć Zrinska garda Čakovec darovala je Franjevačkom samostanu u Čakovcu zavjetnu sliku Gospe od Anđela, koja se nosi u procesiji i časti za najvećeg međimurskog proštenja – Porcijunkulovog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije