KOTORIBA

VELIKA SUBOTA Vatrogasci DVD Kotoriba čuvaju Božji grob uoči Uskrsa

Uoči najsvetijeg kršćanskog blagdana, vatrogasci DVD Kotoriba preuzeli su važnu ulogu u čuvanju Božjeg groba u župnoj crkvi Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u Kotoribi

Slavimo Veliku subotu, dan koji prethodi Uskrsu, a vatrogasci su se uključili u tradicionalno čuvanje Božjeg groba, pružajući počast Isusovoj muci i smrti.

Ovo nije prvi put da su vatrogasci DVD-a Kotoriba sudjelovali u ovom značajnom obredu. Njihova predanost i angažman jasno pokazuju koliko su duboko povezani s lokalnom zajednicom i vjerskim obredima. Njihova prisutnost oko Božjeg groba dodatno obogaćuje duhovnu atmosferu ovog važnog vjerskog događaja.

Božji grob, simbol Isusovog ukopa, predstavlja ključni element Velikog petka i Velike subote u katoličkoj tradiciji. Vatrogasci DVD-a Kotoriba s poštovanjem i tišinom čuvaju ovaj simbol, dajući svoj doprinos vjerskom životu zajednice.

Ovaj čin solidarnosti i poštovanja prema vjerskim običajima oslikava duh zajedništva i suradnje koji karakterizira DVD Kotoriba.

Uoči Uskrsa, dok se kršćanski svijet priprema za proslavu Kristova uskrsnuća, vatrogasci DVD-a Kotoriba pružaju primjer pobožnosti i poštovanja prema vjerskim tradicijama, osiguravajući da Božji grob bude dostojno čuvan i počašćen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije