UMIROVLJENICI u Čakovcu učili kako se obraniti od napadača

Jučer (srijedu, 14. ožujka) u Domu sindikata u Čakovcu, policijska službenica za prevenciju i kontakt policajac Policijske postaje Čakovec sudjelovali su na edukativnom predavanju Kako se obraniti od napadača’, a koje je za umirovljenike organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Čakovca u suradnji s Udrugom umirovljenika Čakovec.

Predavanju se odazvalo 40-tak umirovljenika kojima su policijski službenici uz niz primjera iz svoje prakse konkretno naveli kaznena djela imovinskog karaktera u kojima su bile žrtve osobe starije životne dobi.

Posebna pozornost data je svakodnevnoj primjeni mjera samozaštite kako biti bili sigurni u vlastitom domu i na javnim mjestima. Također, vrlo bitna je suradnja građana i policije u smislu razmjene informacija koje su važne za sigurnost u njihovom životnom okruženju.

Predavanju je sudjelovao i policijski službenik Interventne jedinice policije koji je praktičnim savjetima i pokaznim vježbama samoobrane, educirao kako se zaštiti od napadača.

Za sve građane na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske pod kategorijom Savjeti – Prevencija, dostupne su mjere samozaštite u raznim situacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije