ZIMA SE VRAĆA U NAŠ KRAJ Za vikend snijeg i minusi

Iako su nakon hladnog vala stigle proljetne temperature, za vikend se najavljuje nova promjena vremena. Očekuje nas novi snijeg i pad temperatura koje će se spuštati i u minus.

“Nakon ovog iznadprosječno toplog vremena, posebno u unutrašnjosti Hrvatske, očekuje nas zamjetna promjena, zamjetno zahladnjenje koje nam stiže u dane vikenda u našu zemlju.

Do subote nas i dalje očekuje ovakvo proljetno vrijeme uz malo kiše, razmjerno toplo, kao što je bilo i ovih dana, uz južinu na kopnu. Međutim, tijekom subote će se jače naoblačiti, posvuda u Hrvatskoj se očekuje najprije kiša i to mjestimice obilnija, što definitivno nije dobra vijest, s obzirom na trenutačne probleme s vodostajima”, rekao je meteorolog iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Krunoslav Mikec.

“Kako će početi pritjecati sve hladniji zrak, tako će ta kiša prelaziti u susnježicu pa i u snijeg. Najprije u Lici i Gorskom kotaru, a onda i u višim dijelovima i u središnjoj Hrvatskoj pa i u Slavoniji i u gorju, na Papuku, Psunju”, dodao je.

DHMZ-ov meteorolog iznio je i najnovije prognostičke izračune prema kojima je snijeg izgledan, poslijepodne u subotu ili navečer i u noći na nedjelju, i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. “Dakle, padat će na području Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine pa onda i na širem zagrebačkom području – rekao je Mikec.

Zima se vraća i u međimruski kraj. Za vikend će biti minusi, a prema najavama, očekuje se 10-tak centimetara bijelog pokrivača. Stoga će zimske službe imati još posla, a vi nemojte spremati jakne, kapute i ostale zimske dodatke.

(Izvor: DHMZ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije