ŽB ČAKOVEC Spomen-ploča djelatnicima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu

Od danas, 14. ožujka popdne, u predvorju ŽB Čakovec stoji spomen-ploča na kojoj piše: “Zahvala i spomen na medicinske sestre i tehničare sudionike Domovinskog rata Međimurske županije koji su u vihoru ratnih događanja pokazali svoju profesionalnost, humanost, hrabrost – Josip Toplek, 1947.-1994.

– U vječni spomen dragom kolegi koji je za svoju domovinu nesebičnošću darovao svoj život. Čuvat ćemo spomen na tvoj lik i djelo – Hrvatska udruga medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata (Čakovec, 14.3.2018).”

Ploču su na prigodnoj svečanosti pred mnoštvom okupljenih djelatnika Županijske bolnice i predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata Međimurske županije otkrili Štefanija Rešetar, bacc.med.techn., sudionica Domovinskog rata i međimurski župan Matija Posavec.

‘Medicinske sestre i tehničari dali su svoj veliki doprinos u Domovinskom rata. Čuvamo uspomene na njih jer su dali za taj rat ono najvrjednije – svoje živote’, istaknuo je tom prigodom župan i dodao kako to mora biti trajno utkano u svijest svih zaposlenika Županijske bolnice Čakovec,koji su to napravili na najveći mogući način postavljen ove ploče kao trajnu uspomenu.

– Živimo u novim vremenima u kojima razmišljamo o novim izazovima, a on je taj da našim Međimurkama i Međimurcima imaju što kvalitetniju zdravstvenu skrb, a mi ćemo za to i dalje ulagati u infrastrukturu Županijske bolnice i druge zdravstvene ustanove na međimurskom području, rekao je na kraju.

Uvodno se je okupljenima obratila Štefanija Rešetar govoreći o životnom i ratnom putu njihovog kolege Josipa Topleka, sudionika Domovinskog rata, koji je svojim nesebičnim zalaganjem, ne štedeći život isti izgubio na pakračkom bojištu 13. travnja 1994., a sanitetske obveze u ratu je počeo obavljati 23. ožujka te iste godine.

Riječi zahvale za hrabrost i odlučnost svojim kolegama uputio je ravnatelj Županijske bolnice Robert Grudić, dr. med.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ljerka Pavković, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra bolnice at SB LIPIK i predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, je tom prilikom istaknula kako je ovo šesta ploča koja je postavljena poginulom kolegi, a koje Društvo podiže, a činit će to i dalje jer je to tek druga godina kako Društvo postoji.

Osnovali su se nakon 25 godina u Vukovaru i sjećanja su krenula…

Vječiti spomen je, uz prigodnu molitvu, blagoslovio vlč. Stjepan Markušić, župnik župe Macinec i bolnički dušobrižnik.

Bio je ovo uvod u obilježavanju 50. godišnjice djelovanja Podružnice Županijske bolnice Čakovec – Hrvatske udruge medicinskih sestara.

16. ožujka s početkom u 17 sati u restoranu Kristal u Čakovcu odvijat će se glavna proslava obilježavanja 50. godišnjice djelovanja Podružnice.

Priredbi će nazočiti veliki broj osoba iz javnog života Međimurja, predstavnici Udruga, predstavnici zdravstva, medicinske sestre iz cijele Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije