DRUŠTVO ‘NAŠA DJECA’ ČAKOVEC Skupštinom zaokružili lanjski plodonosni rad

Redovita i tematsko-obavještajna skupština Društva ‘Naša djeca’ Čakovec održana je u utorak, 13. ožujka dvorani čakovečkog Doma sindikata. Da sve bude u znaku mladih započela je umjetničkim programom u kojem su glazbena umijeća predstavili učenici umjetničke škole ‘M. Mgdalenić’ Ivan Belošević, polaznik 5. r. harmonike, mentor Saša Bastalec, mag.mus. i Lara Jakšić 6. r. klavir, mentorica Tihana Novak, prof., a okupljene je prigodnim riječima pozdravila i Dorja Vincek, nova dječja gradonačelnica Čakovca.

Crtu ispod plodonosnog prošlogodišnjeg rada podvukla je glavna ‘poluga’, predsjednica DND Gordana Šoltić Siladi istaknuvši kako su oni udruga koja organizira aktivnosti za djecu i s djecom grada Čakovca promoviravši njihova prava.

– Dječja participacija u lokalnoj zajednici je naša primarna aktivnost, tu je organiziranje slobodnog vremena djece, svi značajniji projekti vezani su uz humanitarne aktivnosti, već 16 godina provodimo projekt ‘Ja bih na more’. Cijela se zajednica uključuje u humanitarne akcije koje organiziramo pa smo preko njih skupili novac s kojim smo omogućili da 24-ero djece iz socijalno ugroženih obitelji da po prvi puta odu na ljetovanje u Dramalj – istaknula je predsjednica.

Istaknula je stručne tribine i 6 radionica različitih sadržaja u kojima djeca pronalaze sebe i svoje afinitete, a one su više nego dobo posjećene kao i predstave za djecu koje tijekom godine organiziraju, a finalna je bila ona s kraja godine pod imenom ‘Bijela čarolija’. DND participira i program Saveza DND RH, a posebno su aktivni u listopadu kada u sklopu Dječjeg tjedna organiziraju sijaset aktivnosti tako da nema djeteta koje ne može naći neku koja je po njegovoj mjeri. Pohvalila je DND jer ima izvrsnu suradnju s nizom ustanova pogotovo onima iz odgojno-obrazovnog sustava jer je odgojno-obrazovna vertikala uključena u sve njihove aktivnosti.

Dodala je kako te ustanove imaju Dječje gradsko vijeće koje spada u 15 najboljih gradskih vijeća u Hrvatskoj. Nabrajajući ostale aktivnosti, predsjednica je rekla da su usmjerene prema djeci kako bi se ljepše osjećali u gradu, kako bi uljepšali njihovo djetinjstvo i odrastanje, a uz sve to promičući njihova prava koja su veoma značajna.

Kako dalje? Provodit će kvalitetne projekte, a neke od njih i sa Savezom DND, a oni se odnose na prava djece i prava na različitost, a žele svojim aktivnostima možda i nadmašiti plodonosnu 2017. godinu. – Nastojimo biti podrška roditeljima u odgoju djece, poručila je na kraju predsjednica.

Najavila je prvu aktivnost u sklopu projekta Dan zdravog osmijeha koji će biti 24. ožujka, a u tom sklopu će 20. ožujka za ‘predškolce’ biti organizirana u Katoličkom domu prigodna predstava, a za roditelje edukativni skup vezan uz zdrav osmijeh.

Skup je završen podjelom zahvalnica koje su dobili svi prisutni na skupštini jer su oni bili ti koji su bili glavni protagonisti plodonosnog rada i glede toga je, prema riječima predsjednice, svatko imao pravo na nju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije