DVOJICA UMJETNIKA Šovagović i Abdulov nastupili u Casa Latina Clubu

U subotu 10. ožujka Casa Latina Club ugostio je dvojicu umjetnika, Filipa Šovagovića i Fadila Abdulova u glazbeno umjetničkom programu “Poezija acustica”. Uz šaljive zgode Šovagovića, nije manjkalo dobrih i brzih ritmova klasične gitare. Virtuoznost prof. Abdulova, vješto je nadopunjavao Filip svojim osebujnim i veselim karakterom.

– Jednom prilikom prije desetak godina moj prijatelj Goran Navojec trebao je gostovati na manifestaciji “Dani zdravog osmijeha” kod stomatologinje Tanje Rosić. Bio je spriječen zbog nekog snimanja, stoga me zamolio da uskočim. Od tada sve češće dolazim u Čakovec koji mi je nekako prirastao srcu. Topli i susretljivi ljudi, a hrana najbolja na svijetu. Prilikom svakog dolaska u Čakovec nezaobilazna je kuhinja moje drage prijateljice Tanje Rosić. Poslije svakog gostovanja u Međimurju, moram na dijetu – kroz osmijeh govori nam Filip Šovagović.

Suradnja prof. Fadila Abdulova i Filipa Šovagovića započela 2002. i to sasvim slučajno prilikom gostovanja Tvornice lutaka na Zlarinu. Trebalo je odsvirati nekoliko taktova na gitari, a tada je pozvan Fadil Abdulov kao pojačanje da im pomogne u tom glazbenom dijelu lutkarske predstave. To je bio kraj jednog toplog ljeta, ali i početak velikog prijateljstva.

– Počeli smo sve više surađivati kroz glumu i glazbu. Sve se to kasnije razvilo u ovo što danas radimo. Spajamo sve vrste glazbenih žanrova i ne povodimo se za drugima, pa tako naš repertoar sačinjavaju elementi jazza, klasike, etno i flamenko stila. U nadolazećoj godini želimo snimiti album. Pjesme su gotove, a trenutno radimo na aranžmanu. Bit će to više etno glazba s prizvukom flamenka – ekskluzivno za emeđimurje otkriva prof. Abdulov.

Šovagović i Abdulov u svom osebujnom glumačkom glazbenom performansu u prvi plan stavljaju glazbu i emociju, a zatim javnu kritiku začinjenu profinjenim satirom, što im svakako daje jednu originalnost.

– Trenutno sviramo samo nas dvojica i tu se savršeno nadopunjujemo, ali za potrebe snimanja albuma proširit ćemo se i sa bas gitaristom, klavijaturama i arapskom lutnjom. Arapska lutnja je jedan od najstarijih žičanih instrumenata, a često se koristi u orijentalnoj glazbi. Ja sviram iz starog Turskog štima. Do sada nismo izvodili javno skladbe koje su pripremljene za album. To će biti iznenađenje – govori Ablulov.

Čakovec je postao turistička i kulturološka destinacija, stoga je još od nekad bio domaćin brojnim umjetnicima. Šovagović i Abdulov su prepoznali kvalitetu čakovečke publike, te imaju u planu proširiti svoju suradnju sa domaćim artistima.

– Imamo u planu suradnju sa međimurskim umjetnicima. U stalnom kontaktom sam s Damirom Klaićem Ključom, a vidim nas i aranžmanu s Igorom Baksom i s grupom Genova.Toliko je planova, a vremena malo – završio je Filip Šovagović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije