DEKANOVEC Lucija Tomašek nova je predsjednica KUU Florijan Andrašec

U subotu, 3. ožujka održana je izborna skupština KUU Florijan Andrašec iz Dekanovca. Prije početka skupštine prikazan je film ‘Male priče-Lijek protiv ženskog jezika’ autorice Monike (Mune) Orehov kojeg je u Dekanovcu snimila ondašnja televizija Zagreb prije 40 godina.

Udruga je osnovana u ožujku 1998. godine, a godišnji skup je otvorio dosadšnji predsjednik Ivan Hajdarović koji je iznio informacije o radu i oblicima djelovanja KUU ‘Florijan Andrašec’.

– Cilj rada ove udruge je poticanje, razvijanje i unapređivanje kulture u Općini Dekanovec te okupljanje zainteresiranih radi očuvanja i širenja kulturne baštine samog mjesta i šireg zavičaja Međimurja – rekao je Hajdarović.

Za novu predsjednicu je izrabrana Lucija Tomašek koja je u svom govoru zahvalila svim ljudima koji su dosad vodili ovu udrugu i koji su vjerno promicali vrijednosti Dekanovca i njegovu tradiciju. Posebnu zahvalu uputila je dosadašnjem predsjedniku, načelniku Ivanu Hajdaroviću jer je ipak ovih 20 godina očuvao postojanje Florijana Andrašeca.

– Također, zahvaljujem se svima vama zbog pružene podrške koja mi puno znači. Smatram da je veliki korak da udrugu preuzmu mlade snage te da je ovo samo početak. Sretna sam što postoji velika zainteresiranost mladih te smatram da nas ima puno u Dekanovcu koji to možemo – poručila je nova predsjednica.

Najavila je kako će pronaći osobu koja će ih učiti plesati folklor kako bi se naučili osnove plesa, kako bi mogli sudjelovati u svim aktivnostima Općine Dekanovec, kasnije i šire, a sve u cilju da se mladi udruže, združe i zbliže.

– Potrudit ću se dati sve od sebe kako bi se promicale društvene, kulturne i moralne vrijednosti Dekanovca, a sve za lijepi i dobar Dekanovec – poručila je na kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije