TJEDNA PROGNOZA Iz zime ‘uskačemo’ u pravo proljeće

U ponedjeljak prvi dio dana još uvijek suh, jutarnja temperatura može pasti do -2°C. Kako se dan bliži kraju tako će biti i jačih oborina. To bi vjerojatno bio snijeg, ali u početku možda i kiša jer će temperatura zraka danju biti oko 0 Celzijevih stupnjeva. Navečer i u noći na utorak moguć je snježni pokrivač, a pripazite i na mogućnost poledice.

Sljedeći dani donose nam još malo višu temperaturu. To ne znači da odmah stiže proljeće jer će i tijekom utorka biti puno oblaka uz moguće slabe oborine, malo susnježice ili mokrog snijega. Poslijepodne će oborine oslabjeti i prestati, a ponegdje se i naoblaka prema kraju dana može raskinuti. Temperatura u noći oko nule, a tijekom dana bi mogla narasti do 3 ili 4 Celzijeva stupnja.

Može se reći da je najjači udar zime iza nas i da će od srijede vrijeme ipak postati ugodnije.

U srijedu ujutro je moguć slab mraz, a na mokrim mjestima i poledica jer bi temperatura ujutro trebala biti oko nule ili malo ispod. Tijekom dana izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a ponegdje je moguće i malo slabe kiše, veća šansa se čini ujutro i opet navečer dok bi sredina dana trebala biti uglavnom suha. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar temperatura će popodne narasti do 7 ili 8 stupnjeva. Biometeorološke prilike bit će malo lošije zbog južine, ali svi koji vole toplinu veselit će se porastu temperature.

Slične vremenske prilike se očekuju i u četvrtak. Samo u noći i ujutro prohladno uz slab mraz, na mokrim mjestima možda i uz malo poledice. Danju relativno blago i toplo pa će se snijeg sve brže otapati. Uz sunčana razdoblja temperatura će se popodne približiti desetki.

U petak se očekuje više sunca, a trebalo bi biti uglavnom suho. Bit će još toplije nego u četvrtak pa se jutarnja temperatura očekuje između 0 i 2°C, a najviša dnevna temperatura bi mogla biti između 11 i 13°C.

Za vikend prognostički izračuni pokazuju daljnji porast temperature pa nam dolazi jače zatopljenje. Izmjenjivat će se oblaci i sunčana razdoblja. U subotu uglavnom suho, a u nedjelju je tu i tamo moguća slaba kiša, uglavnom navečer. Subotnja temperatura se očekuje između 13 i 16°C, a u nedjelju popodne možda uhvatimo 18-19 Celzijevih stupnjeva u plusu jer će južina biti još izraženija. Time će se i bioprognoza još malo pokvariti. Stiže nam prava proljetna temperatura, a prije samo nekoliko dana imali smo minuse i snijeg.

U ponedjeljak je uz više oblaka moguća i kiša, malo će i osvježiti, ali bez povratka zimskih temperatura.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 5.3.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije