RAD NA MINUSIMA Poštar Stjepan Vonić prkosi zimskim neprilikama

Krajem veljače hladni val u Međimurje donio je niske temperature koje dosežu ‘debele’ minuse i uzrokuju nepovoljne zimske uvjete. U zadnjih nekoliko dana sjeverni vjetar, led, snježne pahulje i temperature do -20°C zadavali su probleme svima koji su na ulice izlazili iz topline vlastitih domova.

Pomoć građanima pružena je od strane Crvenog križa Čakovec, komunalnih redara, policijskih službenika, vatrogasaca i djelatnika Zimske službe. Po ovakvim pravim zimskim uvjetima, uz djelatnike raznih služba, za dobrobit građana brinu i mnogi drugi poput poštara, dimnjačara, grobara, smetlara… Ova su zanimanja najčešće direktno izložena uvjetima koji prevladavaju pa tako njihov radni dan sadrži višesatan rad na minusima.

Na zametenim ulicama čakovečkog Juga sreli smo poštara Stjepana Vonića koji je već godinama zadužen za pošiljke na tom području. U svom je kraju poznat kao čovjek koji uvijek nosi osmijeh na licu te ga pozdravima dočekuje svako kućanstvo.

– Kad dođe vrijeme u godini za ovakve temperature potrebno je biti prikladno obučen u više slojeva odjeće, fizički spreman na uvjete i prilagoditi se svim situacijama pa tako i hladnoći koja je zavladala međimurskim ulicama.

Svoj posao već sam davno zavolio i smatram da kad prihvatimo dobre i loše strane koje nam obaveze donose odmah je sve lakše. Bez obzira na minuse građanima je potrebno osigurati dolazak pošte svakog dana i to ne može čekati sutra – rekao nam je poštar Stjepan Vonić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije