TEŠKO U PROMETU Snježni zapusi u Međimurju i do dva metra

Snijeg otežava vožnju u gotovo svim dijelovima Hrvatske.

– Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, upozoravamo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje – priopćili su iz HAK-a.

Zapusi stvaraju probleme i na međimurskim cestama.

– Vugrišinec je zatrpan, gdje su ralice sa soli, djeca ne mogu do autobusnih stanica – javila nam se čitateljica.

– Na cesti između Frkanovca i Zasadbrega nanos snijega je visoki oko metar, a dug možda i 50 metara. Proći može samo jedan auto – javlja nam druga. Do nas je došla informacija kako do Martinuševca ne dolazi autobus.

Nema problema samo u gornjem Međimurju. Na cesti Belica – Gardinovec je zapuh visine oko 2 metra dug gotovo 200 metara.

Nadzor rada Zimske službe provodi Stjepan Marčec, voditelj organizacijske jedinice za održavanje i zaštitu županijskih i lokalnih cesta koji kaže da nanosi stvaraju najviše problema na cestama.

– Trenutno je vani 15 vozila. Isitna je što javljaju čitatelji, ima velikih nanosa i do dva metra. Mi smo na terenu sa svom mehanizacijom. Izlaze i utovarivači kako bi maknuli snijeg s kolnika jer ralice ga već nemaju kamo odbacivati. Vjetar i snijeg su jači od nas. Kada počistimo, uskoro opet bude nanosa. Pozivam građane da budu strpljivi i pažljivi u vožnji – kaže Marčec.

Ceste se sada samo čiste jer sol na temperaturi nižoj od -7 °C ne djeluje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije