JAVNA TRIBINA Međimurski branitelji saznali svoja mirovinska prava

U dvorani Matice Hrvatske u Čakovcu je u ponedjeljak, 26. veljače održana javna tribina o provođenju Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, vezano za mirovinska prava.

Udruga HVIDR-a Jug Čakovec organizirala je u suradnji sa HZMO Varaždin, odnosno njenim predstojnikom Vladimirom Lackovićem ovu javnu tribinu kako bi branitelji došli do informacija vezano za svoja mirovinska prava.

Lacković je braniteljima objasnio sve vezano za mirovine – od starosnih, obiteljskih, invalidskih do najniže zajamčene braniteljske mirovine. Naglasak je bio na tome kako će po novom zakonu branitelji koji su u mirovini moći raditi uz mirovinu 4 sata, a HRVI 3 i pol sata dnevno bez uskraćivanja isplate dijela mirovine.

Predstojnik Lacković naglasio je kako će zakon koji se odnosi na mirovinska prava biti na snazi od 1. siječnja 2019. godine, a dio koji se odnosi na najmanju zajamčenu mirovinu stupa na snagu s 1. ožujkom 2018. godine.

Tribini se odazvali branitelji iz raznih udruga, a prisutan je bio i načelnik odjela skrbi za hrvatske branitelje Franjo Kovačić.

Ovim putem zahvaljuju ogranku Matice Hrvatske Čakovec na ustupanju dvorane za potrebe održavanja tribine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije