LEDENI VAL Međimurje će se smrzavati na -18 °C, izdana upozorenja

U Hrvatsku, pa tako i u Međimurje stigao je dugonajavljivani hladni val koji može djelovati na zdravlje, a koji će potrajati do početka ožujka. Jutros je u našem kraju bilo od -8 stupnjeva do -12 stupnjeva.

Danas će biti djelomično sunčanih i oblačnijih razdoblja i većinom suho, tek ponegdje uz kratkotrajan slab snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar i bit će osjetno hladnije. Najviša temperatura od -6 do -4°C.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz slab snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, ponegdje s vrlo jakim udarima. Jutarnja temperatura od -13 do -9°C, a najviša dnevna od -7 do -4°C.

Za našu regiju izdano je narančasto upozorenje što znači da će vrijeme biti opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela.

(Izvor: DHMZ)

– Očekuje nas ledeno jutro i studeni dan uz minimalnu temperaturu od -13 do -10 °C. Budite spremni na hladnoću i izrazito niske temperature. Zdravstveni rizik moguć je kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od nadležnih službi – priopćili su iz DHMZ-a.

Vrlo hladno zadržat će se do kraja tjedna. U četvrtak je moguć i snijeg u međimurskom kraju.

Sredinom tjedna prolazno razvedravanje, uz još hladnije noći i jutra, tijekom kojih se najniža temperatura može spustiti i na oko -18 stupnjeva. Prema kraju tjedna očekuje se porast dnevnih temperatura i topljenje snijega.

(Izvor: DHMZ)

Detaljniju tjednu prognozu Kristijana Božarova donosimo u ponedjeljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije