ZIMSKA SLUŽBA Sve su ceste prohodne, u pogonu sva vozila

Snijeg koji pada posljednjih nekoliko dana u velikom je dijelu Hrvatske izazvao probleme. Došlo je do brojnih nesreća i zastoja u prometu, škole u gorskim krajevima otkazale su nastavu, a na teren je poslana i vojska.

Provjerili smo kakvo je stanje u Međimurju. Što se tiče prometa, zimski uvjeti proglašeni su na autocesti A-4 od čvora Goričan do čvora Breznički Hum te na državnim cestama Međimurske županije (D-3, D-20, D-208, D-209 i D-227).

– Promet se odvija usporeno, no bez većih zastoja i sve su ceste prohodne – kaže Stjepan Marčec, koji provodi nadzor rada Zimske službe.

– U pogonu je 16 vozila Zimske službe. U trećom smo stupnju pripravnosti. Ceste su čišćene i soljene tokom cijele noći i jutra, a imali smo probleme zbog vjetra koji je stvarao zapuhe.

Više snijega palo je u gornjem dijelu Međimurja oko 20-tak centimetara, dok je u donjem dijelu palo upalo manje. Snijeg bi prema prognozama trebao prestati danas padati – rekao nam je Marčec.

– Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Đurmanec-Čeglje-Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Kikovica.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme – javlja HAK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije