VIDEO I FOTO Kotoripski fašenk: Ključevi Općine u rukama maskiranih vragolana

Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec danas je, začudo laka srca, predao općinske ključeve vragolastim maškarama, odnosno njihovom predstavniku Vrapcu, koji se smatraju sposobnima da u dva dana u Općini naprave reda.

Treba li uopće ovdje napraviti reda? Grgec je javno na pozornici pred silnim mnoštvom, odgovarajući na provokativna pitanja Vrapca, bio do kraja iskren kazavši da ako se može još napraviti neki red u uređenoj Općini neka to maškare naprave.

Fašenskom pozornicom u nedjelju, 11. veljače u popodnevnim satima prošli su maskirani članovi mjesnih udruga i ustanova – KUD Kotoriba, SRD Som, SRD Žužička, TK Kotoripski begači, Udruga žena, Društvo Naša djeca, Kotoripske mažoretkinje, Košarkaški klub, MNK Klub 75, STK Kos/Kotoriba, Udruga Za bolje sutra, Moto klub Rolling fish, učenici šestih razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba i Dječji vrtić.

Izostali su jedino prijavljeni članovi DVD Kotoriba koje je načelnik opravdao žurnim internim intervencijama. Svi su oni potom u koloni došli u stolnotenisku dvoranu gdje ih je dočekao glazbeni sastav Pisofkejk.

Uslijedilo je stručno biranje najuspješnijih. Nakon vijećanja i sumiranja bodova, prvo je mjesto pripalo maskama MNK Klub 75, drugo mjesto je pripalo maskiranim članovima KUD Kotoriba, a treće Kotoripskim mažoretkinjama.

Kada su se strasti oduševljenja izbora sredile, uslijedila je zabava uz obilje jela i pića čime je maškare počastila Općina Kotoriba, kao i sve namjernike koji su se našli uz Fašensku povorku.

Sve maškare složno su koračale uz taktove Limene glazbe Kotoriba, a maškarama su koordinirali organizatori iz KUD Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije