FOTO Svjetski dan braka obilježen i u Čakovcu

U župi sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug u nedjelju, 11. veljače svečano je obilježen i proslavljen Svjetski dan braka. Na slavlje su pisanim pozivom od strane župnika fra Tomislava Božičeka bili pozvani bračni parovi s jubilarnim godišnjicama brakova koje će se ispuniti tijekom godine, od 5 do 65 godina braka.

U svečanoj ulaznoj procesiji s prigodnim svijećama popraćenoj svadbenom koračnicom odazvao se i velik broj ostalih bračnih parova koji su pod ovim misnim slavljem obnovili svoje bračne zavjete.

Svakodnevno uzajamno služenje i stavljanje na prvo mjesto te rješavanje problema i poteškoća uz pomoć molitve i sakramenata ispovijedi i euharistije naglasci su iz župnikove prigodne propovijedi upućene okupljenim bračnim parovima, udovicama i udovcima te onima koji stoje pred odlukom o sklapanju braka.

Misno slavlje je završilo zajedničkom molitvom za brak te zahvalnom pjesmom ‘Tebe Boga hvalimo’, zajedničkim fotografiranjem jubilarnih parova te druženjem bračnih parova sa župnikom u župnom klubu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije