FOTO Snježni uspon Danijela Mikolaja na Japetić

Naš vjerni čitatelj Danijel Mikolaj redovno nam šalje fotografije svojih uspona na Ivanščicu, Ravnu goru i druga mjesta. Ove nedjelje, Danijel je krenuo na nešto udaljeniju lokaciju – Japetić, najviši vrh Samoborskog gorja.

Japetić je omiljeno izletište brojnih izletnika i planinara iz okolice, a nalazi se na 879 metara nadmorske visine. Proglašen je i posebnim rezervatom šumske vegetacije, zbog toga što je primjer prirodne šume bogate biljnim vrstama.

Danijel, inače iz Žiškovca, se po treći put uputio na Japetić jer su prva dva pokušaja završila neuspješno. Ne zbog težine uspona ili nečeg drugog, već zbog krivih ruta. Prvi puta je promašio oznaku i napravio turu Smerovišće – Dom sv. Bernarda – Dragonoš – Cerinski vir- Smerovišće.

Drugi pokušaj završio je na sličan način, samo s drugom rutom: Šoićeva kuća – Stari grad Lipovac – Planinarski dom Željezničar – Oštrc – Šoićeva kuća. I na trećem pokušaju Danijel je krenuo u krivom smjeru, srećom, nekoliko samoborskih planinara ga je uputilo na pravi put.

Kako nam je Danijel rekao u šali, i slijepa kokoš jednom nađe zrno, pa je tako i on našao Japetić. Uživajte u fotografijama Danijelovog snježnog uspona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije