BODOVANJE Ovo su najbolja vatrogasna društva u Međimurju

U četvrtak, 8. veljače održana je IV. sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Međimurske županije, a koju je vodio sam predsjednik Mario Medved.

Na istoj je dogovoreno da će se zapošljavati nova djelatnica na knjigovodstvenim i računovodstvenim poslovima, a kao ispomoć sadašnjoj djelatnici. Prilikom rasprave, jedan od prijedloga je bio i da se umjesto zapošljavanja prikupe ponude i odabere vanjska usluga knjigovodstva DVD-ima i zajednicama, a kroz odabir knjigovodstvenog biroa.

No, od iste ideje se odustalo te je donesena jednoglasna odluka o raspisivanju natječaja za jednu djelatnicu sa SSS ekonomskog smjera na razdoblje od godinu dana, a o odabiru iste će odlučivati peteročlano povjerenstvo.

Kako je bilo naglašeno zapošljavanje je potrebno zbog novog zakona o Udrugama gdje se povećao opseg poslova i dokumentacije, a radi se o ukupno 90 pravnih subjekata, odnosno vatrogasnih društva. Financijski se neće ništa mijenjati jer se radi o dogovorenom povećanju godišnjeg iznosa iz proračuna županije što je obećao sam Župan te dodatni prihodi povećanjem iz Jedinica lokalne samouprave prema sporazumu o financiranju knjigovodstveno-računovodstvenih poslova DVD-ova, a za sve Općine ukupno bi bilo povećanja za cca 44.000 kuna/godišnje čime su se i sami načelnici i gradonačelnici složili, javlja portal Vatrogasci Međimurja.

Zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj dao je kompletno izvješće o radu vatrogasnih društva za 2017. godinu. Temeljem bodovanja, gdje su bila pregledana sva dobrovoljna vatrogasna društva, njihova oprema i knjige koje se vode došlo se do ranga liste društva koja su skupila najveći broj bodova.

SREDIŠNJA DRUŠTVA (10):

1. DVD Mursko Središće
2. DVD Sveta Marija
3. DVD Donji Kraljevec

OSTALA DRUŠTVA (75):

1. DVD Mala Subotica
2. DVD Palinovec
3. DVD Nedelišće

GOSPODARSTVO (3):

1.DVD Čateks
2. DVD Čakovečki Mlinovi
3. DVD Eko Međimurje

DISLOKACIJA:

1. DVD Čakovec
2. DVD Nedelišće
3. DVD Lopatinec

Kompletnu listu bodovanja možete pogledati na portalu Vatrogasci Međimurja.

Zapovjednik je još samo nadodao da je u 2017. godini zabilježeno ukupno 1003 intervencije, što je povećanje od 284 intervencija na godinu ranije kada je zabilježeno 719 intervencija. Tokom prošle godine osposobljeno je ukupno 267 vatrogasaca, razne specijalnosti je završilo 46 vatrogasaca i tečaj za voditelja vatrogasne mladeži je prošlo 48 mentora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije