VRIJEME U srijedu će se Međimurje po pravom zabijeliti

U ponedjeljak ujutro je moguć mraz i mjestimična magla uz temperaturu od -5 do 0°C, ali će popodne uz kraća sunčana razdoblja biti malo ugodnije pa bi temperatura mogla narasti do 2 ili 3 Celzijeva stupnja. Mjestimice se magla ili niska naoblaka može dulje zadržati pa će u takvim krajevima temperatura biti niža. Biometeorološka situacija će biti povoljna.

Utorak će vjerojatno proći suho uz dosta oblaka i mjestimičnu maglu. Moguća su kraća sunčana razdoblja, a krajem dana očekujemo novo naoblačenje. Ujutro mraz uz temperaturne vrijednosti između -6 i -1, a dnevna temperatura u laganom plusu.

Srijeda nam donosi oblačnije i hladno vrijeme uz umjeren sjeverni vjetar. Povremeno će biti oborina, u zapadnom dijelu županije većinom u obliku snijega uz moguć nastanak snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 10 cm.

U središnjem i istočnom Međimurju temperatura će biti malo viša pa bi moglo biti i kiše i ledenih zrnaca, ali i nešto snijega. Ovdje je teže predviđati količinu snijega jer jedan stupanj toplije ili hladnije može odigrati presudnu ulogu u vrsti oborina. Temperatura će cijeli dan biti oko nule ili malo iznad. Budite spremni na zimske uvjete, osobito ako putujete prema Sloveniji i Austriji.

I u četvrtak bi još povremeno moglo biti slabih oborina, susnježice ili slabog snijega, ali količinski znatno manje nego u srijedu. Ostat će tmurno i hladno uz temperaturu oko nule ili malo iznad.

Tijekom petka i za vikend vjerojatno ćemo imati suho vrijeme uz dosta oblaka s kraćim sunčanim razdobljima. Bit će jutarnjeg mraza, pogotovo u slučaju vedrijih noći kad se temperatura može spustiti i do -7°C. Dnevna temperatura uglavnom u laganoj pozitivi. Biometeorološke prilike će biti povoljne.

Nekako se više oblaka prognozira za petak i subotu, a veća šansa za sunčana razdoblja će postojati u nedjelju i osobito u ponedjeljak.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 5.2.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije