VIDEO I FOTO Pet udruga predstavljalo Međimurje na Samoborskom fašniku

Iako je neprekidno sniježilo gotovo cijeli dan, to nimalo nije omelo gostujuće maskirane skupine iz čak 16 hrvatskih gradova, sela, naselja i mjesta da s puno veselja, volje, želje, htijenja sudjeluju u ovom subotnjem poslijepodnevu i predstave se Samoborkama i Samoborcima na Samoborskom fašniku, javlja Radio Samobor.


Kalinke u Samoboru

Slovenski Mariachi Fiesta en Jalisco uspješno su glazbeno još u 14 sati zaplovili Srakinom rivijerom i na crti sredine zabavili raspjevanu i rasplesanu publiku, ponešto maskiranu, a više demaskiranu, na glavnoj rivi Slobodne Fašničke Republike. Uz to, ispunjavali su i glazbene želje u iščekivanju dolaska povorke 16 gostujućih skupina koje su se od 15 sati predstavljale fašničkim posjetiteljima.

Čak je trećina gostiju stigla iz Međimurja i to redom Kulturno-umjetnička udruga Lafra iz Turčišća, zatim Udruga ruskog govornog područja Kalinka-Babuške iz Čakovca, Udruga žena Palovčanke iz Palovca, Fašničko društvo Međimurske krave iz Novog Sela na Dravi i Srednjovjekovne dame Udruge žena Štefanec iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije