VIDEO I FOTO Noć muzeja privukla brojne posjetitelje diljem Međimurja

>> Noć muzeja u Prelogu (Petak, 26.1.2018.)
>> Noć muzeja u Čakovcu (Petak, 26.1.2018.)

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima, i drugim baštinskim institucijama, u petak, 26. siječnja, po trinaesti put, organiziralo je manifestaciju Noć muzeja. U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport.

>>> FOTO Peta Noć muzeja u Prelogu
>>> PRIVATNI MUZEJ U KOTORIBI Franjo Šajn dao obol Noći muzeja

Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanju postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva.

Svoja vrata otvorilo je i osam muzejskih prostora u Međimurju. Naša ekipa posjetila je Muzej Međimurja Čakovec, Muzej Croata insulanus u Prelogu te privatni muzej Franje Šajna u Kotoribi. U video prilogu i velikoj fotogaleriji pogledajte atmosferi s Noći muzeja u Međimurju.

>>> FOTOGALERIJA Noć muzeja u Čakovcu
>>> FOTOGALERIJA Noć muzeja u Prelogu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije