ŽUPANIJSKA LIGA PROTIV RAKA Godišnji mimohod velikih pobjednika

U četvrtak, 25. siječnja, u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu održana je redovna godišnja skupština Županijske lige protiv raka Čakovec.

Bila je to skupština drugačija od drugih gdje su u dvorani sjedili VELIKI LJUDI, oni koji sebe nazivaju POBJEDNICIMA nad najopakijom bolesti današnjice. Bila je to skupština puna emocija, protkana bogatim izvješćima i ambicioznim planovima za sutra, no čula se gotovo od svakog govornika poruka. – Samo da bude zdravlja!

Početak je obilježila tiha minuta šutnje kao prisjećanje na članove koji su preminuli u 2017. godini. Takvih je nažalost bilo…

Skupštinom su predsjedali predsjednik, prim. Saghir Hussein, dr. med. spec. radiologije i tajnica Lige, profesorica psihologije Irena Šestak. Izvješće o radu predsjedništva Lige i aktivnostima koje provodi Liga podnio je predsjednik lige, dr. Saghir, dok su izvješća klubova koji djeluju unutar Lige podnijeli Jasenka Štefić, predsjednica kluba žena oboljelih od raka dojke Nova Nada, Vesna Kos, predsjednica Kluba žena oboljelih od ginekoloških zloćudnih tumora Vita, Božena Dubroja, predsjednica invalidskog društva ILCO, Damir Remar, predsjednik Kluba oboljelih od raka prostate te Dragutin Kamenić, predsjednik kluba laringektomiranih u čije je ime izvješće pročitala njegova supruga Marija.

Svi su oni istaknuli kako su pored pomoći radu Lige dio aktivnosti posvetili edukaciji i čuvanju teško stečenog zdravlja posredstvom klubova. – Pobijedili smo i ako treba i dalje se borimo jer to želimo i možemo samo trebamo vašu ljubav, pažnju i potporu, poručila je Jasenka Štefić, a to je ustvari poruka sviju njih.

Liga je uspješno provela sve zacrtane aktivnosti i više od njih sljedeće akcije: Dan mimoza, Blaževo, Dan bolesnika, Dan narcisa, Move week (sa ZZJZ), Dan plave vrpce, Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2017., rehabilitacijske i terapeutske izlete u Krapinu, Crikvenicu, Daruvarske toplice, Ludbreg, Dubravu Vrbovečku i Novi Vinodolski, Kestenijada, Milenijska fotografija ružičaste vrpce u Ogulinu, sudjelovanje na Pub- Quizu, a istaknuli su i topao prijem koji je za njih priredio Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća u tome gradu.

Rizničarka Božena Kapitarić, dipl. med. tech. podnijela je iscrpno financijsko izvješće. Prema njemu ukupni prihodi Lige za 2017. godinu bili su 127.373,40 kuna, dok su rashodi bili 96.954,64 kune, a stanje računa Lige sa zadnjim danom 2017. godine bilo je 54.435,92 kune. Izvješće Nadzornog odbora podnijela je Zdenka Jukić te utvrdila da nije bilo nezakonitih radnji, te je financijsko izvješće realno, dok je ocjenu rada Lige ispred Stegovne komisije iznijela Dragica Kolenić koja je utvrdila da nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu Lige. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena podizanjem ruku prisutnih članova Lige.

Program djelovanja u ovoj godini bit će program kontinuiteta s naglaskom na obilježavanje 20-te obljetnice Kluba. Ipak, kako je reko predsjednik, primarno je za članstvo unapređenje kvalitete življenja osoba oboljelih od različitih sijela raka. A kada je riječ o obljetnici, dr. Saghir je istaknuo ponos njena postojanja i uvrštavanja u red vodećih u državi.

Najavio je izdavanje monografije uz taj rođendan, izložbu fotografija. – Ono što nije zapisano, kao da se nije dogodilo, istaknuo je dr. Saghir.

Na skupštini je izrečena zahvalnost svima koji su do sada pomagali njihov rad, a takvih je srećom istaknuto njih 20-tak. – Sve aktivnosti koje provodi Županijska liga ne bi bile moguće bez pomoći i suradnje brojnih institucija, udruga i pojedinaca, tvrtki, djelatnika Županijske bolnice Čakovec, predstavnika Županije i Grada, medija, kao i potpore brojnih građana koji su prepoznali važnost rada Lige – istaknuo je predsjednik te dodao kako će Liga i dalje nastaviti s radom te nastojati ispraviti što je bilo pogrešno u protekloj godini te hrabro koračati dalje.

Tijekom skupštine rad Lige promoviran je preko nizu fotografija od kojih je dio naše Miroslave Novak i Lee Perhoč kojima je, uz ostale fotografe, izrečena javna zahvalnost.

U ime Međimurske županije skup je pozdravila, zaželjevši najprije zdravlje okupljenima, dr. sc. Sonja Tošić- Grlač, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti u Međimurskoj županiji kazavši kako će Međimurska županija i nadalje pomagati njihov rad. – Koristite blagodati života!, poručila im je na kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije