MJESNI ODBOR PRAPORČAN Dan Praporčna uz Svetog Leopolda Bogdana Mandića

Održan je Zbor mještana naselja Praporčan, sa samo jednom točkom Dnevnog reda, a to je izbor ili određivanje Dana mjesta Praporčan.

Bilo je više prijedloga, koji bi to dan bio i da bude navezan na jednog od sveca Katoličke crkve.

Nakon rasprave u ugodnom ozračju odlučeno je da to bude Leopold Bogdan Mandić, svetac i Hrvat rođen u Herceg Novom, kasnije na službi u Padovi u Italiji.

Leopoldovo je u kalendaru 12. svibnja i pomičan je u danima, a rečeno je kako Dan Praporčana ne može biti u radne dane, predloženo je da bude u subotu ili nedjelju iza 12. svibnja.

O tome će se razgovarati i sa župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom, koji je unaprijed kazao kako prihvaća svaku volju i odluku ljudi, uz zamolbu da paze kako ne bi došlo ‘dupliranja’ s nekim od naselja u župi.

Zboru je nazočio i općinski načelnik Ervin Vičević koji se slaže s izborom i pomoći će u daljnjim postupcima u Općini Selnica da zadovoljni budu svi ili barem ogromna većina.

Ideja o Danu Praporčana rođena je krajem minule godine prigodom otvorenja Mjesnog doma (Društvenog doma),a evo uskoro će u realizaciju, tako da već u svibnju možemo sudjelovati u prvoj proslavi Mjesnog praznika, Praporčana, prvog naselja u Općin i župi Selnica koji će imati svoj Dan mjesta.

Po svemu što su učinili i čine žitelji ovog naselja to zaslužuju, kao što i zaslužuju pohvale što su za patrona (jer želja je imati i mjesnu kapelu) svoga sela izabrali sveca Hrvata, poznatog kao najvećeg ispovijednika Rimokatoličke crkve, čiji su zemni ostaci prije dvije godine bili izloženi u Zagrebu a prošle godine u rodnom Herceg Novom i nekim hrvatskim dalmatinskim gradovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije