FOTO DVD Goričan održao 130. godišnju skupštinu

U subotu, 20. siječnja Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan održalo je svoju 130. godišnju redovnu skupštinu u Domu kulture u Goričanu. Skupštinu je vodio predsjednik Društva Christijan Plakalović koji je na početku skupštine pozdravio sve prisutne.

Na skupštini su bili prisutni mnogi gosti i uzvanici, a neki do njih su dožupan međimurske županije Josip Grivec, zapovjednik VZMŽ i zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, predstavnik kluba vatrogasnih veterana VZMŽ Josip Sabol, predsjednik VZPO D. Kraljevec – Goričan Marijan Blažeka, župnik Josip Drvoderić, ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, ravnateljica dječjeg vrtića “Ružica” Ružica Horvat.

U goste su stigla i pobratimska vatrogasna društva iz Velike Mlake i Vukosavljevice, prijateljska vatrogasna društva iz VZMŽ, predstavnici tvrtki sponzora te predstavnici mnogobrojnih udruga i mještani iz Goričana. Predstavnici Općine Goričan ispričali su svoj nedolazak na skupštinu drugim obavezama.

Izvješće o radu Društva podnio je predsjednik Christijan Plakalović u kojem je između ostalog naglasio sve aktivnosti društva u 2017.godini, s naglaskom na financijski plan za 2018. godinu u kojoj Društvo do proslave 130. godišnjice rada treba nabaviti novo vatrogasno kombi vozilo.

Također je iznio podatak da društvo broji 51 operativnog člana, 4 veterana, 20 članova podmlatka te 10 podupirajućih članova. Zahvalio se na kraju članicama i članovima DVD Goričan na trudu kojeg ulažu u rad društva, sponzorima, donatorima, kao i svim dobročiniteljima ovog društva. Svečana proslava 130. obljetnice rada Društva održat će se 4. i 5. svibnja kada će se članovima podijeliti priznanja za dugogodišnji rad u vatrogastvu.

Izvješća o radu podnijeli su i zapovjednik Ivan Horvat, blagajnik Davor Kolarić te predsjednik Nadzornog odbora Predrag Lukovnjak. Kako je dosadašnji dozapovjednik Tomislav Loparić iz osobnih razloga podnio ostavku, za dozapovjednika je izabrana Kristina Plakalović.

U ime Međimurske županije prisutnima se obratio dožupan Josip Grivec, koji je domaćinu čestitao na 130-godišnjem radu u vatrogastvu i humanom radu u Goričanu i Međimurju. Zapovjednik VZMŽ i zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, pohvalio je rad društva, ponudio pomoć u radu i čestitao na obljetnici.

Osposobljavanje za voditelja vatrogasne mladeži završile su Ivana Gudlin i Petra Gudlin. Uspješno osposobljavanje za zvanje vatrogasac I klase završili su Ivana Gudlin, Smiljana Plakalović, Petra Gudlin i Krešimir Krušec.

Nakon uspješnog stažiranja u Društvo su primljeni članovi Đuro Cvija i Zlatko Varošanec, dok je za najboljeg vatrogasca DVD Goričan u 2017. godini proglašen Predrag Lukovnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije