VIDEO I FOTO Indijanke i krampusi najbolje maske u Murskom Središću

>> Serjojnski fašnik u Murskom Središću (Subota, 20.1.2018.)

Serjojnski fašnik održao se u subotu, 20. siječnja 2018. godine u organizaciji Grada Mursko Središće i Turističke zajednice Grada Mursko Središće na kojem je sudjelovalo 400 maškara. Ispred brojnih građana predstavilo se 20 skupina sa svojim tradicionalnim i fašničkim maskama.

Sudjelovali su: Udruga mažoretkinja Mursko Središće, Gradski puhački orkestar Mursko Središće, Korantov demon – Slovenija, Ženska skupina Korantk – Slovenija, Društvo žena Mursko Središće i Osnovna škola Mursko Središće, Serjojnske lofre, Udruga “Žaba” Ivanić Grad, Svetomartinski krampusi, Sračinec – Črna sraka, Udruga žena Palovec, Cestice, USR “Sport za sve” Mursko Središće, UDR “Sport za sve” Ferketinec, Međimurske krave – Novo Selo na Dravi, KUD Lepoglava, KUD “Mura” Mursko Središće, KUU Lafra Turčišće, Udruga žena Sivica, KUD Zasadbreg, Kvitrovec maškori i Podturen.

Nakon velike povorke koja je prošla centrom grada, a koju su predvodile mažoretkinje i Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća, maškori su se zaustavljali ispred zgrade dječjeg vrtića “Maslačak” gdje su predstavljali svoje maske malim programom, te je im je gradonačelnik Dražen Srpak predao ključeve grada. Program je vodio poznati humorista Pepsi koji je ovaj put bio zamaskirani na temu Agrokora.

Žiri za odabir najbolje tradicionalne maske i najbolje fašničke maske činili su Zvonko Vrtarić, Lara Podgorelec i Slavko Bregović te su za najbolju tradicionalnu masku odabrali Svetomartinske krampuse, a žene iz USR “Sport za sve” Mursko Središće koje su se zamaskirale u indijanke za najbolju fašničku masku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije